RSS

Dr. Luca Sezonov – pastor al Bisericii „Golgota” între anii 1933-1938

16 feb.

Luca Sezonov„S-a născut la 11 mai 1905 în oraşul Râmnicul Vâlcea, fiind al doilea din cei şapte copii ai familiei sale.
La vârsta de 16 ani l-a primit pe Isus Hristos în viaţa lui. A frecventat apoi Seminarul Teologic din Bucureşti, timp în care a început să lucreze plin de elan pe câmpul Evangheliei, predicând în numeroase biserici din ţară. S-a remarcat astfel printre ceilalţi colegi de studiu şi, la recomandarea profesorilor şi a mai multor biserici din ţară, a plecat să studieze teologia în SUA. A absolvit Seminarul Teologic din Louisville, Kentucky, obţinând ulterior şi titlul de doctor în teologie.
În anul 1932 s-a căsătorit cu Anne Crăciun din Chicago, alături de care s-a întors în România, animat de aceeaşi dorinţă de a lucra pentru lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu în ţara sa natală. A revenit la Seminarul din Bucureşti, acum ca profesor şi director, contribuind la educarea spirituală, la modelarea caracterelor unor generaţii de studenţi care l-au iubit şi l-au apreciat mult şi în inima cărora amintirea lui a rămas vie. În aceeaşi perioadă a păstorit şi Biserica Baptistă de pe bulevardul Basarab.
După opt ani de activitate neobosită în lucrare, înainte ca Romania să intre în cel de-al 2-lea Război Monial, şi la recomandarea Consulatului American, s-a întors cu soţia şi primul lor fiu, Lucian, în SUA, stabilindu-se în Chicago şi dedicându-se activităţii de pastor al Primei Biserici Române Baptiste, Lakeview. În această perioadă a început să acorde mai mult timp redactării de literatură creştină, scriind şi traducând din limba engleză articole, tractate şi cărţi.
Deşi ultimii săi ani au fost umbriţi de o suferinţă fizică, el a continuat să predice cu putere şi convingere mesajul Evangheliei. La 25 februarie 1976, Domnul l-a chemat la El.
Viaţa lui a fost caracterizată de generozitate, modestie, compasiune, speranţă şi încredere în Tatăl Ceresc, un spirit care este atât de bine oglindit în propriile sale cuvinte:

«Nouă ni se cade să iertăm, să dăm cât putem, să nu amintim niciodată cât am dat şi cât am făcut, ci să mergem mereu înainte, căutând să ridicăm pe cel în păcat, alinând durerile celui suferind, îmbrăcând şi hrănind, încurajând pe cel îngrijorat de ziua de mâine, dându-i speranţă că Acela ce ne-a dat azi, ne va dărui şi mâine».”

(Publicaţia Bisericii Creştine Baptiste „Golgota”, nr. 33 / martie 2008, p. 8-9/16)

P.S.: This article can be found in English, here.

 
3 comentarii

Scris de pe februarie 16, 2013 în Lucaşa L. Sezonov

 

Etichete: , , , , ,

3 răspunsuri la „Dr. Luca Sezonov – pastor al Bisericii „Golgota” între anii 1933-1938

  1. Sfâşie Florin

    iunie 6, 2015 at 5:40 pm

    „Biserica Baptistă de pe bulevardul Basarab”.Este vorba de actualul Bulevard N. Titulescu.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: