RSS

Iaşa I. Sezonov (n. 19 iunie 1916 – d. 29 iulie 2004)

28 feb.

Iaşa Sezonov“Iaşa Sezonov s-a născut la Babadag, în Dobrogea, la 19 iunie 1916, şi şi-a încheiat călătoria pe pământ la 29 iulie 2004. A fost al patrulea copil din cei cinci ai lui Iacob şi Elena Sezonov (adică, Andrei, Danila, Daria, Iaşa şi Anetta). S-a căsătorit în 1945 cu Ancuţa Burtea, şi în 1958 li s-a născut fiica Honorina. A mărturisit pe Domnul în apa botezului în aprilie 1959, şi a lucrat în biserica din Brăila ca membru în comitet şi bun sfetnic păstorilor bisericii, Asiev, Trifu şi în ultima parte celor de acum, Iosif Ştefănuţi şi Marius Mezin. În 1988 a vizitat America şi a predicat Evanghelia de la amvonul bisericii noastre. Versetul lui preferat a fost Apocalipsa 7:17, «Şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor!».”

(„Semănătorul„, publicaţie a Bisericii Baptiste Române din Chicago din iulie-august 2004, p. 15, „Chemaţi la Împărăţie”)

“S-a stins din viaţă la 88 de ani, în Brăila, la 29 iulie. I-a dat Bunul Dumnezeu o  viaţă lungă, frumoasă, cu împliniri şi bucurii depline. La un apus de soare, la capătul călătoriei, l-a chemat la casa pregătită în glorie, în adunarea sfinţilor.
Privesc fotografiile îngălbenite de vreme şi mi se opreşte privirea pe rând la cei dragi de demult. Au fost chipurile cu care am crescut, au fost feţele pe care le vedeam mereu, vocile care au răsunat mesajele de har în anii fragezi cu timbrul de arhangheli, au fost ochii din care se revărsa lumină prin ferestrele căutărilor noastre.Şi n-au mai rămas din feţele lor decât amintiri, din vocile lor doar un ecou, din ochii lor doar luminiţe îndepărtate. Din partea mamei, Iacob Sezonov a fost ultimul unchi pe care-l mai aveam în viaţă în România. Când am ajuns acum trei săptămâni la Bucureşti, vineri 30 iulie, fratele Daniel Mariş m-a întâmpinat şi mi-a spus: «Îmi pare rău să vin cu o veste tristă, dar vă anunţ că ieri unchiul dumneavoastră de la Brăila a trecut la Domnul…». Ce fior! Aveam întâlnire pe 3 august, cu o reuniune familiară visată şi pregătită demult. Dar n-a mai aşteptat. Avea o altă reuniune, mult mai mare şi mai sărbătorească, la care era chemat. Şi toţi cei din fotografia îngălbenită de vreme au fost gata să-l întâmpine.
Nu-i voi uita vocea aceea baritonală, caldă, când cânta cu bărbia trasă puţin înapoi în piept, cântările vechi pe care le ştia pe de rost… Sau când spunea câte un proverb vechi sau o glumă la masă şi apoi strângea din gură privindu-ne cu coada ochiului să vadă dacă i-am înţeles tâlcul… Sau cum îşi ridica privirea să vorbească parcă citind o pisanie străveche despre neamul Sezonovilor şi despre dărnicia lor pentru săraci şi pentru casa Domnului… Sau scrisorile lui cu detalii de cronicar în care avea întotdeauna câte un rând despre Patria cerească, şi pe care le încheia cu “moşul Iaşa”… A vrut să fiu la el la înmormântare, şi Tatăl ceresc a aranjat să i se împlinească dorinţa. La revedere, unchiule, pe celălalt mal, la o altă adunare, la o reuniune de la masa cerească, lângă Domnul Isus, Mântuitorul nostru ! (V.P.)”

(Buletin duminical al Bisericii Baptiste Române din Chicago din 22 august 2004, p.4)

P.S.: This article can be found in English, here

________________________________________
Notă: Am solicitat prin e-mail ambele documente sus-citate Bisericii Baptiste Române din Chicago, la 26 februarie 2013. Mi-au fost trimise cu punctualitate, în aceeaşi zi.

 
2 comentarii

Scris de pe februarie 28, 2013 în Iaşa Sezonov

 

Etichete: , , , , , ,

2 răspunsuri la „Iaşa I. Sezonov (n. 19 iunie 1916 – d. 29 iulie 2004)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: